Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om

Novosti

19.12.2017 5. sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih

Predstavnici Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije Veronika Kolman i Vedran Kašić sudjelovali su na 5. sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih RH koja se od 15. - 17.12.2017. održala u Svetom Martinu na Muri, pod predsjedanjem Savjeta mladih Međimurske županije. 


10.12.2017 Nacionalna konferencija savjeta mladih RH

U organizaciji Udruge gradova RH i Savjeta mladih Grada Samobora je početkom prosinca 2017. godine u Samoboru održana Nacionalna konferencija savjeta mladih Republike Hrvatske, na kojoj su u ime Savjeta mladih KZŽ sudjelovale Ana Florjan, Veronika Kolman i Kristina Rafaj. Konferencija je okupila gotovo stotinu sudionika iz više od 50 općinskih, gradskih i županijskih savjeta savjeta mladih diljem Hrvatske, a glavna rasprava vodila se po pitanju primjene Zakona o savjetima mladih u praksi te inicijative predstavnika savjeta mladih za izmjenama  odredbi zakona koje bi rezultirale rješavanjem problema primjene zakona u praksi. 


05.12.2017 Javni poziv - kandidature za članice i članove novog saziva Županijskog savjeta mladih

Objavljen je Javni poziv za isticanje kandidatura za članove/članice  Županijskog savjeta mladih i njihove zamjenike/zamjenice. 


12.11.2017 Plenarna sjednica YRN-a u Bruxellesu

Veronika Kolman, Kristina Rafaj i Vedrana Tkalec, predstavnice Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije su od 3. do 5. studenoga 2017. godine sudjelovale na plenarnoj  sjednici Youth Regional Networka, regionalne mreže mladih koja okuplja predstavnike mladih iz europskih regija te potiče na razmjenu ideja i iskustava, ali i usmjerava na osmišljavanje zajedničkih projekata i međuregionalno povezivanje mladih.


02.11.2017 Novi regionalni program djelovanja za mlade

Županijska skupština je u ponedjeljak, 30. listopada 2017. godine, jednoglasno donijela Regionalni program djelovanja za mlade Krapinsko-zagorske županije 3.0, čiji nacrt je neposredno prije glasovanja predstavila članica Županijskog Savjeta mladih Nikolina Bertol.

 


12.10.2017 Veronika Kolman izabrana za glavnu tajnicu Koordinacije županijskih savjeta mladih

U Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici je od 29. rujna do 1. listopada 2017. godine, pod predsjedanjem Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, održana 4. sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske.


12.09.2017 Javna rasprava o Regionalnom programu za mlade

Članice i članovi Županijskog savjeta mladih na čelu s predsjednicom Veronikom Kolman su u utorak, 5. rujna 2017. godine, sudjelovali na javnoj raspravi o Regionalnom programu za mlade KZŽ 3.0, koje je održano u sklopu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.


23.08.2017 U Varaždinu održan radni sastanak županijskih savjeta mladih

Od petka do nedjelje, 18.- 20. kolovoza 2017. godine, predstavnici Savjeta mladih KZŽ Željka Cvrtila i Vedran Kašić sudjelovali su na radnom sastanku sa članovima savjeta mladih iz raznih dijelova Republike Hrvatske s ciljem povezivanja županijskih savjeta te razmjene pozitivnih iskustva i utvrđivanja problematike vezane uz mlade i pronalaženja mogućih rješenja. 


23.07.2017 Seminar o izradi novog Nacionalnog programa za mlade

U sklopu projekta "Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade" kojeg partnerski provode Mreža mladih Hrvatske (MMH) i Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj (ZICM) u Pirovcu je od 15. do 17.  srpnja 2017. održan trodnevni seminar pod nazivom "Ništa bez tebe: kako kvalitetno uključiti mlade u proces izrade novog Nacionalnog programa za mlade".  Seminar je organiziran za mlade osobe od 15 do 30 godina starosti, a iz  Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su predstavnici Savjeta mladih KZŽ, Mreže udruga Zagor i Udruge mladih Feniks. 


19.06.2017 ''Kako, zašto i za koga: nova nacionalna strategija za mlade''

U ponedjeljak i utorak, 12. i 13. lipnja u hotelu Panorama u Zagrebu održana je dvodnevna konferencija "Kako, zašto i za koga: nova nacionalna strategija za mlade" na kojoj je u ime Savjeta mladih KZŽ sudjelovala predsjednica Savjeta Veronika Kolman. Konferenciju su organizirale Mreža mladih Hrvatske i Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, u sklopu projekta “Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade” financiranog iz programa Erasmus + u sklopu Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika.


1234567