HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Programi rada

Sri, 28.12.2011

Program rada Savjeta za 2011. godinu

Županijski savjet mladih (u daljnjem tekstu: Savjet mladih) je savjetodavno tijelo Krapinsko-zagorske županije koje se osniva sa ciljem uključivanja mladih u javni život Krapinsko-zagorske županije.

Prema popisu stanovništva iz 2001. godine, u Krapinsko-zagorskoj županiji živi 142 432 stanovnika, od kojih 27 936 stanovnika čine mladi između 15 i 29 godina starosti, stoga će se ovaj Savjet mladih svojim radom i programom obraćati mladim ljudima u školama, u gospodarstvu, znanosti, zdravstvu i svim drugim djelatnostima ove Županije, no i onima koji tek traže svoj posao i svoju društvenu afirmaciju.

Program Savjeta mladih obuhvaća najprije aktivnosti vezane za sudjelovanje mladih u organiziranju edukativnih radionica i tribina o temama bitnim za mlade, suradnju s tijelima jedinica lokalne, odnosno područne samouprave (regionalne) samouprave u politici prema mladima, suradnju s drugim savjetodavnim tijelima mladih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, a posebice bi izdvojili sudjelovanje mladih u volonterskim akcijama.

Savjet mladih u okviru svog djelokruga ustrajati će u tome da se unaprijede djelatnosti koje su bitne za afirmaciju mladih u društvu, a to su zdravlje, obrazovanje, zapošljavanje i stambeno zbrinjavanje, te će u okviru svog programa i rada davati svoja mišljenja i preporuke Županijskoj skupštini kod donošenja odluka koje se odnose na položaj mladih u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prilozi:
Program rada savjeta za 2011. godinu

Zadnja promjena: 18.10.2018. u 02:38 sati