18. SJEDNICA KOORDINACIJE ŽUPANIJSKIH SAVJETA MLADIH

  • Naslovnica
  • 18. SJEDNICA KOORDINACIJE ŽUPANIJSKIH SAVJETA MLADIH
18. SJEDNICA KOORDINACIJE ŽUPANIJSKIH SAVJETA MLADIH

Članice Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije Mihaela Visinski i Marija Gebert, te zamjenica člana Ana Đurkan sudjelovale su prošlog vikenda na 18. koordinaciji županijskih savjeta mladih RH u Virovitičko-podravskoj županiji.

U petak, 30. lipnja, svečano je otvorena 18. sjednica Koordinacije. Sve članice i članove su pozdravili župan Virovitičko-podravske županije gospodin Igor Andrović, zastupnica u Hrvatskom Saboru gospođa Vesna Bedeković te u ime glavnog tajnika Koordinacije gospodin Josip Juričić.

U subotu, 1. srpnja, održano je predstavljanje rada Veleučilište u Virovitici koje su održali dekan Veleučilišta doc.dr.sc. Dejan Tubić te prodekan Veleučilišta dr.sc. Damir Ribić. Prezentirali su rad Veleučilišta i “Virovitički model financiranja visokoobrazovne ustanove”, jedini takav model i primjer sinergije visokoobrazovne ustanove te jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Održano je predstavljanje rada i uloge koje je održao Predsjednik Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske gospodin Josip Jagodar. Predstavio je sastav i dosadašnji rad  te predložene i usvojene mjere Savjeta za mlade Vlade upućene prema donositeljima odluka.

Također, održan je radni dio sjednice. Uz prihvaćenje zapisnika i izvještaja o radu glavnog tajnika gospodina Marija Rajiča, izabrano je novo vodstvo Koordinacije: Željko Romić (Savjet mladih Virovitičko-podravske županije) za Glavnog tajnika, Domagoj Goreta (Savjet mladih Splitsko-dalmatinske Županije) za Međunarodnog tajnika te Nikola Kovačec (Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije) za Tajnika za suradnju sa Hrvatskom zajednicom županija. Nakon izbora, predstavljena su prioritetna područja rada novog vodstva a to su politika zapošljavanja, zdravstvena politika i obrazovna politika.

U nedjelju, 2. srpnja, održan je posjet Gradski Muzej Virovitica gdje je predstavljena zavičajna povijest Virovitičko-podravske županije i Grad Virovitica te uloga javnih ustanova u pružanju doprinosa razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su kultura, turizam i socijalna uključenost. (izvor: FB @KoordinacijaSMRH)

 

Skip to content