Izvješće o radu Savjeta za razdoblje od 2013. do 2015. godine

  • Naslovnica
  • Izvješće o radu Savjeta za razdoblje od 2013. do 2015. godine
Izvješće o radu Savjeta za razdoblje od 2013. do 2015. godine

Usvajanjem kompletnog izvješća o radu Županijskog savjeta mladih u II. sazivu tj. u razdoblju od siječnja 2013. do siječnja 2015. godine obilježen je završetak dvogodišnjeg, kontinuiranog ciklusa održavanja sjednica te razvoja regionalne i međunarodne suradnje.

Županijski savjet mladih u II. je sazivu održao 15 sjednica, od čega 12 tematskih i 3 operativne vezane uz konstituiranje Savjeta i donošenje godišnjih programa rada. Na sjednicama je uz članove Savjeta i predstavnike stručnih službi sudjelovalo ukupno 65 gostiju. Obrađenim tematskim cjelinama Savjet je sistematično razmatrao razvojne faze mlade osobe te proces njenog uključivanja u društvenu zajednicu.

U radu II. saziva Županijskog savjeta mladih sudjelovalo je ukupno 8 članova i 5 članica, od čega su na polovici mandata dvije članice Savjeta svoj mandat stavile na raspolaganje zbog obaveza van Savjeta.

Tijekom II. saziva predstavnici savjeta sudjelovali su na 6 međunarodnih konferencija, 2 nacionalne konferencije savjeta mladih te više regionalnih sastanaka predstavnika Savjeta mladih.

Ukupni trošak rada II. saziva Savjeta mladih Krapinsko- zagorske županije u 2013. i 2014. godini iznosi 38.822,24 kuna. Savjet je u svom dvogodišnjem mandatu predstavio 59 preporuka.

Predsjednik Savjeta izabran je u jednogodišnji mandat u predsjedništvu Regionalne mreže mladih (YRN) gdje je predsjedavao Odborom za profesionalni život i poduzetništvo mladih. Nakon višegodišnjeg sudjelovanja u iniciraju, Savjet je sudjelovao u osnivanju Koordinacije županijskih savjeta mladih pri čemu je Savjet mladih Krapinske – zagorske županije biti prvi predsjedavajući Koordinacije.

 

Prilozi:
Izvješće

Skip to content