Program rada Savjeta za 2019. godinu

Program rada Savjeta za 2019. godinu

Usvojen Program rada Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije za 2019.

Županijska skupština je na svojoj 10. sjednici jednoglasno usvojila Program rada Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije za 2019. godinu.

Prilikom uvodnog predstavljanja programa rada, predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, Hrvoje Novak napomenuo je kako je ovaj program rada „malo drugačiji“ te se više okreće radu s mladima odnosno jačoj komunikaciji.

Mladi u centru

Novi program rada sadrži sedam programskih aktivnosti te se u idućoj godini očekuje prvi broj časopisa za mlade „Mladi u Centru“. Ciljevi časopisa biti će informiranje mladih o događajima i aktivnostima koje su od značaja za mlade, prezentirati će aktivnosti Savjeta mladih, ostalih relevantnih Povjerenstava i Ureda, organizacija civilnog društva kao i aktivnosti Krapinsko-zagorske županije u područjima od značaja za mlade te će objedinjavati značajnije tekstove publikacija školskih časopisa/novina.

Priznanja gradovima i općinama

„Kako bismo potaknuli općine i gradove u Krapinsko-zagorskoj županiji na osnivanje novih Savjeta mladih, ali i nagradili postojeće gradove i općine za brigu o mladima, predlažemo uvođenje nagrade/priznanja kojeg bi općine i gradovi dobili kao potvrdu za njihov rad u područjima značajnim za mlade“ – jedna je od novina koje je predsjednik Županijskog savjeta također predstavio Skupštini.

O Programu rada

Kako bi poboljšali dosadašnji koncept tematskih sjednica, ovaj saziv (IV.) Savjeta odlučio je posebno odvojiti programske aktivnosti kako bi još više rad Savjeta približili mladima. Za svaku pojedinu programsku aktivnost partneri će biti Županija, Savjet za razvoj civilnog društva Krapinsko-zagorske županije, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, Upravni odjeli, Organizacije civilnog društva te ostali relevantni dionici.

Ovom Savjetu temeljni dokumenti za programske aktivnosti biti će Regionalni program za mlade Krapinsko-zagorske županije 3.0 (2017.-2020.) i Strategija razvoja civilnog društva Krapinsko-zagorske županije (2016.-2020.).

Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije u 2019. godini održat će najmanje četiri Programske aktivnosti i minimalno četiri sjednice te u svoj rad implementirati projekt  Županije i organizacija civilnog društva „Mladi odlučuju“ kojem će u prvoj fazi projekta biti cilj upoznati mlade s demokratskim vrijednostima i procesima.

 

Prilozi:
Program rada 2019.

Skip to content