5. sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih

  • Naslovnica
  • 5. sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih
5. sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih

Predstavnici Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije Veronika Kolman i Vedran Kašić sudjelovali su na 5. sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih RH koja se od 15. – 17.12.2017. održala u Svetom Martinu na Muri, pod predsjedanjem Savjeta mladih Međimurske županije. 

Koordinacija županijskih savjeta mladih okuplja sve županijske savjete mladih i Savjet mladih Grada Zagreba. Osmišljena je kao platforma za razmjenu prakse i kontinuirano informiranje županijskih savjeta mladih, zajedničku analizu prisutnih problema mladih te zagovaranje interesa mladih prema institucijama i tijelima vlasti. Predsjedavanje Koordinacijom rotacijski se izmjenjuje svakih 6 mjeseci, a uz predsjedavajuću županiju glavna tijela Koordinacije čine glavni tajnik i međunarodni tajnik koji se imenuju na jednogodišnji mandat.

Svečanom otvorenju sjednice prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik načelnika Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša, predsjednik Odbora za mladež Međimurske županije  Ivica Baksa i predstavnik Udruge gradova RH Mario Žuliček.

Na sjednici je izglasan  program rada za narednih 6 mjeseci, koji uključuje objavu natječaja za izradu logotipa Koordinacije, nastavak ostalih aktivnosti u stvaranju vizualnog identiteta Koordinacije  te završetak prikupljanja mreže podataka o  gradskim i općinskim savjetima mladih. Također, formirane su preporuke nadležnim institucijama kako bi se stvorile bolje pretpostavke za osnivanje i kvalitetan rad savjeta mladih, te je izglasana podrška zaključcima s Nacionalne koordinacije savjeta mladih RH održane u Samoboru početkom prosinca.

Za provedbu aktivnosti do sljedeće sjednice Koordinacije u Ličko-senjskoj županiji odgovorna je Veronika Kolman, aktualna predsjednica Savjeta mladih KZŽ i glavna tajnica Koordinacije županijskih savjeta mladih RH.

Skip to content