AER Youth Regional Network

AER Youth Regional Network

AER Youth Regional Network – 22. studeni 2018. –  Nijmegen (Nizozemska)

Ispred Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije na sjednici su sudjelovali Deni Hršak i Nikolina Bertol. Cilj sjednice bio je postaviti političke prioritete za razdoblje 2018. – 2020. godine.

Kao priprema za nadolazeće izbore za Europski parlament u 2019. godini i imenovanje nove komisije, AER pokreće manifest kako bi informirao kandidate o prioritetima europskih regija za predstojeći mandat.

Tijekom sastanka odvijala se rasprava u nekoliko područja. Raspravljalo se izazovima s kojima se susreću regije u području migracija, raznolikosti i integracije, te uključivanju europskih regionalnih kreatora politike u najučinkovitije pristupe promicanja raznolikosti i društvene kohezije. Raspravljalo se i o zakonskim prijedlozima Europske komisije za buduće kohezijske politike Europske unije, te mogućim promjenama okvira. Rasprava je bila usmjerena i na socijalne inovacije obzirom na to da Europska unija priprema financijski okvir i programe za razdoblje 2021. -2027. AER predlaže načine kroz koje Europska unija može potaknuti socijalnu inovaciju širom Europe, podržavajući vodeću ulogu regija u poticanju društvene inovacije.

Skip to content