Being young in EU – how to start?

Being young in EU – how to start?

Zlatarska udruga mladih je u četvrtak 18. travnja održala otvorenje projekta Being young in EU – how to start na čijim su aktivnostima sudjelovali mladi sa područja grada Zlatara.

Nakon uspješnog zadovoljavanja formalnih kriterija prihvatljivosti, te kriterija kvalitete, od strane Europske komisije, Savjetu mladih Grada zlatara odobreno je financiranje projekta Being young in EU – how to start. Projekt je inicijalno pokrenuo Savjet mladih Grada Zlatara, a provodi se pod okriljem Zlatarske udruge, a realiziran je kao transnacionalna suradnja mladih s partnerima iz Italije, Savjetom mladih Općine Belvi sa Sardinije.

Zlatarska udruga mladih iznijela je mišljenje da su mladi neaktivni i nepoduzetni s obzirom na društvenu aktivnost, apolitični i izuzetno razočarani dosadašnjim političkim i društvenim stanjem i odnosom prema njima. Iz navedenog proizlazi potreba za znatnom motivacijom mladih da ih se uključi u rad civilnog društva, jer su upravo oni ti koji svojim radom mogu doprinijeti svojoj zajednici. Isto mišljenje i isti problemi prisutni su i među mladima iz Sardinije (Italija) koje je predstavljao Savjet mladih Općine Belvi.

Nakon otvorenja projekta, na kojem je prisustvovao član Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije Mihael Vučković, održane su 19. i 20. travnja 3 radionice kroz koje su se mladi poticali da sami generiraju problemsku situaciju i pokušaju naći rješenje. Na radionicama su sudjelovali mladi od 15 do 30 godina, a na samo prve dvije je sudjelovalo oko 60 mladih, uglavnom srednjoškolaca.

Aktivnosti projekta Being young in EU – how to start time su poslužile kao dobar korak u smjeru motivacije mladih po pitanju aktivnog uključenja u društveni život zajednice i promocije strukturnog dijaloga.

Skip to content