Četrnaesta sjednica Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije (II. saziv)

  • Naslovnica
  • Četrnaesta sjednica Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije (II. saziv)
Četrnaesta sjednica Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije (II. saziv)

U suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova te Povjerenstvom za osobe sa invaliditetom Krapinsko – zagorske županije održana je konferencija o Socijalnom poduzetništvu

Koncept usmjerenosti poduzeća na stvaranje dodane vrijednosti umjesto na ostvarivanje maksimalnog profita osnova je društvenog / socijalnog poduzetništva. Osim uključivanja društvenih skupina sa manjim mogućnostima u poslovni proces, društveni poduzetnici svojim djelovanjem otklanjaju široko prisutne probleme društva. Potencijal razvoja društvenog modela poduzetništva u Krapinsko – zagorskoj županiji razmatran je na zajedničkoj konferenciji triju savjetodavna tijela Krapinsko – zagorske županije. Suradnja savjetodavnih tijela rezultat je intenziviranja međusobne komunikacije i želje za produktivnijim ulaganjem vremena i resursa sva tri tijela.

U uvodnom dijelu sjednice viša asistentica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dr. sc. Julija Vidović i docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku dr. sc. Julija Perić govorile su o društvenom poduzetništvu općenito, nakon čega je uslijedio panel na temu „Društveno poduzetništvo u praksi“, tijekom kojeg je kroz kratke filmove predstavljen rad udruga Lička ženska zadruga, Domaći vrt i Rodin let te Društva za pomoć retardiranim osobama Krapina.

U drugom dijelu sjednice uslijedio je panel na temu „Prilike za razvoj društvenog poduzetništva u Hrvatskoj“. Na panelu su sudjelovali Igor Roginek, izvršni direktor Autonomnog centra Čakovec te Helena Matuša, zamjenica direktorice Zagorske razvojne agencije. Panel je identificirao neke od ograničenja razvoju društvenog poduzetništva. Sustavni pristup, edukacija i postepena senzibilizacija javnosti ključne su preporuke odaslane sa sjednice. Panel je moderirao predsjednik Savjeta mladih, Vedran Bukvić.

Prethodno samoj konferenciji, u Galeriji grada Zaboka održana je sjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, kojoj je također prisustvovala zamjenica župana Jasna Petek. Na sjednici su usvojena izvješća sa prošle sjednice Županijske skupštine, prihvaćena je informacija o napretku u uspostavljanju Koordinacije županijskih savjeta mladih, te su određeni predstavnici Savjeta mladih na sljedećem plenarno zasjedanju YRNa.

 

Prilozi:
Poziv na 14. sjednicu Savjeta mladi
Poziv na tematsku sjednicu: “Mogućnosti razvoja socijalnog poduzetništva u Krapinsko – zagorskoj županiji”
Zapisnik sa 14. sjednice Savjeta mladih

 

Fotogalerija

Skip to content