Deveta sjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije (III. saziv)

  • Naslovnica
  • Deveta sjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije (III. saziv)
Deveta sjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije (III. saziv)

Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije je u četvrtak, 5. siječnja 2017. godine, u BlueSun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici održao svoju devetu sjednicu na kojoj je glavna tema rasprave bilo Učinkovito gospodarenje otpadom u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Članice i članovi Savjeta mladih  raspravljali su o trenutnom stanju u procesu gospodarenja otpadom u Krapinsko-zagorskoj županiji, zakonskoj regulativi te osobito o praktičnim problemima s kojima se građani susreću.  Mlade je s cijelom problematikom podrobnije upoznalastručna savjetnica za zaštitu okoliša u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Krapinsko-zagorske županije Božice Rinkovec. U raspravi, koju su zajednički moderirali predsjednica Županijskog savjeta mladih Veronika Kolman i član Savjeta Jurica Gregurić, osobitu su istaknuta neka od postignuća u sklopu Plana gospodarenja otpadom KZŽ 2008.-2015., kao i dobri primjeri nekih europskih država koji su prošle dugi proces postizanja trenutnog stanja.

Županijski savjet mladih će temeljem rasprave formirati preporuke u kojima će izdvojiti neke od mogućnosti koje sustav pruža za poboljšanje procesa učinkovitog gospodarenja otpadom..

Članice i članovi Savjeta su na ovoj sjednici raspravljali i o izvještajima o sudjelovanju na Plenarnoj sjednici Youth Regional Networka u Rumunjskoj te Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih u Karlovcu.

 

Fotogalerija

Skip to content