Izvješće sa AER – YRN Strasbourg

Izvješće sa AER – YRN Strasbourg

Vedran Bukvić iz Krapinsko – zagorske i Hrvoje Kovač iz Varaždinske županije izabrani u predsjedništvo Regionalne mreže mladih na jesenskom zasjedanju u Strasbourgu.

Strasbourg i regija Alsace (F) u razdoblju od 8. do 9. listopada 2012. godine bili su domaćini redovne jesenske sjednice Regionalne mreže mladih (YRN), Hrvatsku su u Strasbourgu predstavljali delegati iz 5 naših regija:

Grad Zagreb, Zagrebačka, Istarska, Varaždinska te Krapinsko-zagorska županija, u čijem su sastavu bili Ivana Radanović, predsjednica Savjeta mladih te Vedran Bukvić, član Savjeta.

YRN platforma je Skupštine europskih regija koja okuplja predstavnike mladih, potiče na diskusiju, razmjenu ideja i iskustava te usmjerava na osmišljanje zajedničkih projekata i međuregionalno povezivanje mladih. Ova, 8. po redu sjednica imala je izborni karakter te je tako glavni fokus same Sjednice bio na izborima za novog predsjednika Regionalne mreže mladih kao i četiri predsjednika radnih odbora koji objedinjeno čine Predsjedništvo Regionalne mreže mladih.

Restrukturiranjem dosadašnjih radnih odbora Regionalne mreže mladih, a time i cijele mreže, u Strasbourgu je pripremljena podloga za konačno postizanje konkretnih i mjerljivih rezultata. Hrvatski predstavnici, Hrvoje Kovač iz Varaždinske i Vedran Bukvić iz Krapinsko – zagorske županije, na izborima su osvojili mandate u radu Predsjedništva Regionalne mreže mladih. Time će nastaviti dosadašnje zagovaračke aktivnosti izravno iz struktura upravljanja same mreže, Hrvoje kao predsjednik radnog odbora za Socijalne medije, a Vedran odbora za Poduzetništvo mladih i profesionalni život.

Uoči izbora, održan je i plenarni dio u kojem su o strukturiranom dijalogu, načelu supsidijarnosti i europskim tijelima i institucijama govorili iskusni političari iz Europe za 50-tak predstavnika mladih iz 27 regija 8 europskih zemalja.

Skip to content