Izvješće za AER – YRN Istanbul

Izvješće za AER – YRN Istanbul

Ragionalna mreža mladih izabrala novo predsjedništvo, po prvi puta sa hrvatskim predstavnikom na čelnoj poziciji

Izborna sjednica Youth Regional Networka održana je od 27. do 30. studenog u Istanbulu. Uz izbore, plenarna sjednica pružila je prostor za specifične rasprave pod generalnom temom “building bridges”. Savjet mladih Krapinsko – zagorske županije predstavljali su Elizabeta Škvorčec i Mateja Štokan uz koje su iz Hrvatske sudjelovali još i predstavnici Savjeta mladih Varaždinske i Karlovačke županije te predstavnici Savjeta mladih Grada Zagreba.

Tematski orijentirane radne skupine obrađivale su pitanja poput poduzetništva mladih, multikulturalizma, jednakih mogućnosti u javnom prostoru te sudjelovanja mladih u demokratskom životu. Sudionici radionica raspravljali su o stanju i primjerima dobre prakse njihovih regija te na taj način pokušati razumjeti i naučiti/saznati o različitostima među državama i naći rješenje za otklanjanje zajedničkih problema svih regija Europe.

Predstavnici regija članica AER Youth Regional Network-a (YRN) na sjednici u Istanbulu izabrali su novo predsjedništvo: Mario Žuliček predstavnik Savjeta mladih Varaždinske županije, izabran je na mjesto predsjednika YRN-a za nadolazeću godinu. Nakon objave rezultata Mario je izrazio zadovoljstvo izborom i poželio uspješnu suradnju unutar novog YRN predsjedništva kao i onoj među ostalim članovima YRN-a i AER-a. Mario Žuliček međunarodni je tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih, a čije su članice podržale kandidaturu.

Uz predsjednika YRN-a izabrani su i prvi podpredsjenik Aleks Semerciyan iz Austrije, drugi podpredsjenik: Svetlana Lanets iz Rusije, rizničar Emmanuel Felix iz Švicarske, predsjedavajući: Odbora za profesionalni život i poduzetništva mladih Svetlana Lanets iz Rusije, Odbora za kulturu i obrazovanje Dorotea Martinec iz Zagreba, Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb Laetitia Redonet iz Francuske te Odbora za Edukacijske treninge i umrežavanje Lara Kvesić iz Zagreba.

 

Skip to content