Međunarodni dan mladih uz likovnu radionicu “Summer and paint”

  • Naslovnica
  • Međunarodni dan mladih uz likovnu radionicu “Summer and paint”
Međunarodni dan mladih uz likovnu radionicu “Summer and paint”

U subotu 12. kolovoza Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije organizirao je likovnu radionicu Summer and paint u Pregradi. Motiv je bio slon, a sudjelovalo je oko 30-ak mladih. Voditeljica je bila Maja Vukina Bogović, ujedno i članica županijske skupštine. Na radionici je sudjelovalo i Hrvoje Novak, član županijske skupštine. Nakon radionice slikanja, prigodno, Zagorska kreativna udruga mladih u Pregradi je održala i pub kviz na kojem je sudjelovalo deset ekipa.

Sve je to bilo povodom Međunarodnog dana mladih koji se svake godine 12. kolovoza održava diljem Hrvatske i svijeta. Prijedlog o ovom danu usvojili su Ujedinjeni narodi 1999. godine. Gradovi diljem Hrvatske za ovaj su dan mladima dali besplatne ulaze u muzeje, toplice, bazene ili pak besplatno učlanjenje u knjižnice.

Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije kontinuirano prati potrebe mladih na području županije. Tako je u izradi Strategija za mlade na području naše županije koja će uskoro biti u javnom savjetovanju te će svi mladi moći dati svoje komentare. Ona je ključan dokument za mlade i pozivamo sve mlade da se uključe, a za sva pitanja uvijek nam se mogu obratiti.

Isto tako, u tijeku je provođenje participativnog proračuna za mlade u kojima upravo mladi mogu prijavljivati svoje projekte, a oni najbolji na temelju javnog glasanja i glasanja ocjenjivača dobivaju novčanu potporu. Ovogodišnji odabrani projekti bit će proglašeni uskoro.

Skip to content