Međunarodni dan žena – “Nevolje s ravnopravnošću”

  • Naslovnica
  • Međunarodni dan žena – “Nevolje s ravnopravnošću”
Međunarodni dan žena – “Nevolje s ravnopravnošću”

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2019.  s početkom u 12 sati u Centru za mlade Krapinsko-zagorske županije (Trg sv. Jelene 6, Zabok) održat će se interaktivna radionica.

Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Inicijativom mladih za ljudska prava i VoxFeminae organiziraju interaktivno predavanje povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2019.  s početkom u 12 sati u Centru za mlade Krapinsko-zagorske županije (Trg sv. Jelene 6, Zabok) pod nazivom:

„NEVOLJE S RAVNOPRAVNOŠĆU“

Ne znate zašto slavimo 8. ožujka? Zanima Vas što o pravima žena misli Europska unija i Ujedinjeni narodi? Čuo/la si za Rosu Luksemburg, ali ne znaš tko je ona? Znate li tko je prva žena kojoj je dodijeljena, ne jedna, već dvije Nobelove nagrade?

Cilj radionice je osvijestiti činjenicu koliko (malo) znamo o ženama koje su svojim djelovanjem doprinijele razvoju društva.

Sudionici/e će imati priliku steći znanja o međunarodnim, državnim i lokalnim mehanizmima ostvarenja rodne ravnopravnosti te važnosti i načinima ostvarenja boljeg statusa žena u društvu. U sklopu radionice biti će predstavljena društvena igra Fierce Women u kojoj zajedno s nama možete zaigrati na kartu ravnopravnosti.

Radionica se provodi u sklopu projekta ‘Mreža gradova i civilnog društva za suzbijanje rasizma i diskriminacije u Hrvatskoj’, a namijenjena je svima koji žele naučiti nešto novo i pritom se dobro zabaviti.

Pridružite nam se i obilježite Dan žena s nama.

Skip to content