Mladinski svet Slovenije posjetio Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije

  • Naslovnica
  • Mladinski svet Slovenije posjetio Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije
Mladinski svet Slovenije posjetio Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije

Krapinsko-zagorsku županiju i Grad Pregradu 13.10.2018. posjetili su članice i članovi Mladinskog sveta Slovenije (krovne organizacije mladih u Sloveniji).

Cilj study visita bio je upoznati se s radom organizacija mladih u Hrvatskoj i Sloveniji. Mladinski svet Slovenije (MSS) pod svojim okriljem okuplja organizacije s različitim interesima, stavovima ili političkim orijentacijama. MSS je i nacionalni predstavnik mladih na europskoj razini – član Europskog foruma mladih od svog osnutka 1996. U suradnji s organizacijama članicama provodi svoju misiju i razvija sektor mladih. MSS također stvara politike za mlade, provodi dijalog na cijelom nevladinom polju mladih, promiče razvoj rada s mladima i neformalno obrazovanje i aktivno zagovara njihovo priznanje.

Način i djelovanje savjeta mladih na lokalnoj i regionalnoj razini predstavili su Ema Javornik, predsjednica Savjeta mladih Grada Pregrade i Hrvoje Novak, predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, dok je djelovanje MMS predstavila projektna suradnica, Petra Miklaužič. Oni su se osvrnuli na djelokrug kojim se Savjeti i Mladinski svetovi bave i način na koji djeluju te koja je konkretno uloga savjeta kod predstavničkih tijela. Način i djelovanje udruga predstavila je Nikolina Bertol iz Mreže udruga Zagor (krovna udruga mladih u Krapinsko-zagorskoj županiji). “Iako se način osnivanja i pravni status razlikuju u dvjema državama, briga za interese i ciljeve mladih je ono što zasigurno dijelimo u obje države” – istaknuo je predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, Hrvoje Novak.

Sastanku su prisustvovale i Tajana Broz, predsjednica Gradskog vijeća Pregrade i Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorskog. One su se osvrnule na suradnju predstavničkog i savjetodavnog tijela i istaknule važnost, ali i značaj mladih kako u Pregradi tako i u cijeloj Krapinsko-zagorskoj županiji.

Skip to content