Nacionalna konferencija Savjeta mladih 2014. godine

  • Naslovnica
  • Nacionalna konferencija Savjeta mladih 2014. godine
Nacionalna konferencija Savjeta mladih 2014. godine

Ovogodišnja Konferencija Savjeta mladih u Gradu Zagrebu, održala se na temu Centara za mlade, kao mjesta njihova okupljanja, druženja, izmjenjivanja informacija, a koji ne samo da manjkaju nego ih gotovo i nema.

Predstavnici Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije sudjelovali su na ovogodišnjoj, šestoj po redu, Nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih. Konferencija je održana na temu Centara za mlade koji kronično nedostaju ne samo Zagrebu, već i drugim gradovima u Republici Hrvatskoj. Centri za mlade su mjestima gdje se mladi mogu družiti, educirati, informirati, aktivno uključivati u osmišljavanje i realizaciju projekata.

Na Konferenciji je sudjelovalo oko 60 mladih iz županijskih, gradskih i općinskih Savjeta mladih diljem Hrvatske, a uz domaće sudjelovali su i govornici iz Velike Britanije. Osim gostiju iz inozemstva, radne skupine vodili su i predstavnici Gradskih ureda Grada Zagreba. Na konferenciji su gostovali i mladi iz Centra za mlade Lepoglava, kao i youth workeri iz Centra za mlade Ljubljana. Ova Konferencija napravljena je u suradnji s Velikom Britanijom, tako da je otvorenju nazočila i zamjenica veleposlanika.

Savjeti mladih na dosadašnjim konferencijama imali su prilike baviti se tematikama zapošljavanja mladih, stambenog zbrinjavanja, obrazovanja, okvirima djelovanja Savjeta i samim zakonima koji ih se tiču. “Važno i ohrabrujuće, saznati kako još uvijek postoji skupina mladih ljudi koji ne gledaju na politiku samo pasivno, već u njoj sudjeluju i aktivno”, naglasio je sam predsjednik Gradske skupštine, Darinko Kosor, prilkom otvaranja Konferencije.

Skip to content