Održana edukacija o programu Youth in Action Europske Komisije

  • Naslovnica
  • Održana edukacija o programu Youth in Action Europske Komisije
Održana edukacija o programu Youth in Action Europske Komisije

Savjet mladih Krapinsko – zagorske županije u suradnji sa Nezavisnom udrugom mladih iz Lepoglave, a pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije održao je edukaciju o programu Youth in Action Europske Komisije.

S ciljem unaprjeđenja međunarodne suradnje organizacija civilnog društva Krapinsko – zagorske županije, Županijski savjet mladih u subotu 24. kolovoza, organizirao je edukaciju o programu Youth in Action Europske komisije.

Sudionici edukacije, organizacije civilnog društva, imali su priliku upoznati se sa aktualnim višegodišnjim projektom Europske komisije osmišljenim upravo kao podrška aktivnostima civilnog društva. Edukacijom u Oroslavju sudionicima su predstavljeni koncept, ciljevi i specifičnosti projekta kako i sam način apliciranja. Posebno je istaknuta važnost pronalaženja pouzdanih partnera iz drugih zemalja za konačnu uspješnost projekta. Edukaciju je održala Ivana Radanović, predsjednica Mreže udruga Zagor.

Nakon edukacije, sudionici su organizirano posjetili Open space meeting u sklopu Jailhouse festivala u Lepoglavi. Nezavisna udruga mladih tom je prigodom uz sudionike edukacije ugostila i međunarodne partnere sa projekata na kojima je i sama sudjelovala. Sudionicima je time pružena prilika upoznati pouzdane partnere, predstavnike organizacija civilnog društva iz drugih država, i uspostaviti kontakte za buduću suradnju.

Skip to content