Održana treća Koordinacija županijskih savjeta mladih

  • Naslovnica
  • Održana treća Koordinacija županijskih savjeta mladih
Održana treća Koordinacija županijskih savjeta mladih

Članica Savjeta mladih Krapinsko–zagorske županije Željka Cvrtila sudjelovala je na Trećoj sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih RH koja je 10. lipnja 2016. godine održana  u Karlovcu.

Na sastanku se raspravljalo o obukama članova savjeta mladih koje su provedene diljem Hrvatske (u Krapini je održana u srpnju 2015. godine), stvaranju baze podataka, prijedlogu programa rada te o izvještaju međunarodne tajnice. Naglasak je stavljen na donošenje prijedloga programa rada Koordinacije koji obuhvaća zagovaranje donošenja županijskih programa djelovanja za mlade, stvaranje baze podataka na razini županijskih savjeta mladih, promicanje međunarodne suradnje, zagovaranje ponovnog održavanja Nacionalne konferencije savjeta mladih te izgradnju vizualnog identiteta Koordinacije. Program bi se trebao usvojiti na idućoj sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih RH, koja će se održati u Koprivničko – križevačkoj županiji, a na kojoj bi opet trebao sudjelovati i predstavnik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije.

Ova je koordinacija osmišljena kao platforma za razmjenu prakse, kontinuirano informiranje te zajedničku analizu opće prisutnih problema. Uključivanjem svih 20 županijskih savjeta mladih i Savjeta mladih Grada Zagreba Koordinacija povezuje kapacitete savjeta, harmonizira njihov rad i povećava uključenost mladih u kreiranje i implementaciju regionalnih politika.

Skip to content