Plenarna sjednica Youth Regional Networka u Vojvodini

  • Naslovnica
  • Plenarna sjednica Youth Regional Networka u Vojvodini
Plenarna sjednica Youth Regional Networka u Vojvodini

Vedran Kašić i Vedrana Tkalec, predstavnici Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su od 5 do 9. svibnja .2017. na plenarnoj  sjednici Youth Regional Networka, regionalne mreže mladih koja okuplja predstavnike mladih iz europskih regija te potiče na razmjenu ideja i iskustava, ali i usmjerava na osmišljavanje zajedničkih projekata i međuregionalno povezivanje mladih.

Sjednica YRN-a okupila je u kongresnom centru Andrevlje u Vojvodini tridesetak predstavnika mladih iz 19 europskih zemalja. Osim razmjena najboljih iskustava i primjera iz prakse, članovi Savjeta mladih KZŽ prezentirali su pokazatelje brige Krapinsko-zagorske županije za zaštitu okoliša, te smjer prema ekološki osviještenoj budućnosti. Jedan od dobrih primjera iz prakse u našoj regiji o kojem se raspravljalo je i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, REGEA, čiji je suosnivač Krapinsko-zagorska županija.

Osim izbora  novog vodstva organizacije te izglasavanja novog statuta, predstavnici Savjeta mladih KZŽ  sudjelovali su u dva odbora i to “„Zdravlje i socijalna politika” te “Odboru za kulturu i obrazovanje”. Rasprava o utjecaju novih izazova u Europi i prilagodba mladih privukla je mnoge ugledne uzvanike te se povela na pet tematskih točaka koje određuju budućnost europske mladeži. S ciljem doprinosa u realizaciji sporazuma, i Županijski savjet mladih donijet će po navedenom pitanju na svojoj sljedećoj sjednici preporuke nadležnim institucijama Krapinsko – zagorske županije”, zaključili su članovi Savjeta mladih KZŽ.

 

ODBORI U KOJIMA SU SUDIONICI PLENARNE SJEDNICE IMALI PRILIKE RADITI:

1)      Kultura i obrazovanje

2)      Zdravlje i socijalna politika

3)      ProfesionalnI život i poduzetništvo mladih

4)      Obrazovno osposobljavanje i umrežavanje

 

Fotogalerija

Skip to content