Plenarna sjednica YRN-a u Bruxellesu

Plenarna sjednica YRN-a u Bruxellesu

Veronika Kolman, Kristina Rafaj i Vedrana Tkalec, predstavnice Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije su od 3. do 5. studenoga 2017. godine sudjelovale na plenarnoj  sjednici Youth Regional Networka, regionalne mreže mladih koja okuplja predstavnike mladih iz europskih regija te potiče na razmjenu ideja i iskustava, ali i usmjerava na osmišljavanje zajedničkih projekata i međuregionalno povezivanje mladih.

Sjednica YRN- a okupila je u belgijskom gradu Bruxellesu tridesetak mladih predstavnika europskih zemalja. Mobilnost mladih, politika integracije mladih imigranata, donošenje Europske deklaracije o mladima i provođenje europskog projekta održive ekonomije bile su glavne teme sjednice. Sudionici sjednice imali su priliku raditi u nekoliko odbora, a naše predstavnice sudjelovale su u odboru „Poduzetništvo i profesionalni život mladih“.

”Sama Europska komisija prepoznala je da je mobilnost i dalje neravnomjerno raspoređena ovisno o vrstama studija i pojedinim zemljama, i to često kao rezultat nedostatka informacija, problema s financiranjem i nedovoljnog priznavanja razdoblja studija u inozemstvu od strane matičnih visokih učilišta. Za daljnji poticaj mobilnosti akademskog i stručnog osoblja te studenata preporučuje se povećavanje broja programa mobilnosti i izrade fleksibilnih kurikuluma, kao i zagovaranje da visoka učilišta preuzmu veću odgovornost za mobilnost akademskog i stručnog osoblja i studenata”, zaključila je Veronika Kolman, predsjednica Savjeta mladih KZŽ.

Skip to content