Predsjedništvo YRN-a održalo sjednicu u Banja Luci

  • Naslovnica
  • Predsjedništvo YRN-a održalo sjednicu u Banja Luci
Predsjedništvo YRN-a održalo sjednicu u Banja Luci

Regija Republika Srpska ugostila je sjednicu Predsjedništva Regionalne mreže mladih (YRN) kojoj je prisustvovao i predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije Vedran Bukvić

Predsjedništvo Regionalne mreže mladih (YRN) redovito održava sjednice između uobičajenih plenarnih sjednica Mreže. Svaka sjednica uz to što omogućava kontinuitet rada Mreže, adresiranje tekućih pitanja te unaprjeđenje rada i razvoj strategija otvara poseban prostor za uspostavljanje suradnje sa novim regijama.

Ovog puta sjednica je na poziv Republike Srpske održana u Banja Luci. Upravo je aspiracija prema regionalnoj i međunarodnoj suradnji i razmjeni iskustava potaknula Republički savjet mladih Republike Srpske da ugosti Predsjedništvo Regionalne mreže mladih. Tijekom susreta predstavnika YRNa i Republičkog savjeta mladih zaključeno je kako bi suradnjom za Savjetima mladih i sličnim regionalnim organizacijama koje imaju dužu tradiciju postojanja i više iskustva Republički savjet mladih mogao unaprijediti svoj rad i konstruktivnije djelovati. Zaključeno je kako YRN može pružiti instrumente za poticanje regionalne i međunarodne suradnje te pomoći buduće međuregionalne projekte ponajprije angažiranjem svojih članica, ali i pružanjem tehničke potpore suradnji i projektima.

Sama sjednica Predsjedništva posvećena je izradi nacrta ključnih dokumenata za konačnu formalizaciju YRNa pod belgijskim zakonodavstvom. Nastavak je to rada s prošle sjednice Predsjedništva tijekom koje je usvojen nacrt Statuta, a koji su na prošloj plenarnoj sjednici članice mreže prihvatile i time započele zakonski postupak formalizacije Mreže. Sjednica u Banja Luci rezultirala je nacrtom „Rouls of preocedure“, dokumenta koji detaljno određuje budući rad YRN-a,  „Strategic priorities“, dokumentom koji definira programske i strateške prioritete YRN u sljedećem višegodišnjem razdoblju, te nacrtom ugovora između AER-a i YRN-a kojim se dodatno uređuje odnos, te prava i obveze obje organizacije i omogućuje dublja povezanost i razvoj suradnje. Sada je na članicama mreže da tijekom sljedećeg plenarnog zasjedanja razmotre predložene nacrte dokumenata te iste usvoje.

U tekućem mandatu Predsjedništva Regionalne mreže mladih (YRN) sudjeluju Hrvoje Kovač iz Varaždinske županije, koji predsjeda Odborom za društvene medije, te Vedran Bukvić, predsjednik Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije koji predsjeda Odborom za profesionalni život i poduzetništvo mladih.

Skip to content