Radionica u sklopu projekta izrade programa za mlade KZŽ

  • Naslovnica
  • Radionica u sklopu projekta izrade programa za mlade KZŽ
Radionica u sklopu projekta izrade programa za mlade KZŽ

Članovi Savjeta mladih sudjelovali su na radionici za izradu novog Regionalnog programa za mlade KZŽ 3.0 koja je u subotu, 17. prosinca 2016. godine, održana u Centru za mlade KZŽ u Zaboku. 

Na radionici su sudjelovali mladi od 15 do 30 godina, predstavnici županijskog i lokalnih savjeta mladih, organizacija civilnoga društva te političkih podmladaka.. Osim teorijskih znanja o javnim politikama i politikama za mlade, sudionici su radili i praktično pri čemu se naglasak stavljao na sve skupine mladih i važnost rješavanja problema i potreba svih skupina mladih. Također, mladi su raspravljali i o svojoj ulozi u izradi javnih politika, metodama prikupljanja podataka te tko su dionici koji mladima mogu pomoći u rješavanju njihovih problema. Sudionici su radili na planiranju novog Regionalnog programa za mlade pri čemu se raspravljalo o problemima i kako definirati mjere poboljšanja. Gošća radionice bila je Marija Lugarić koja je predstavila kako su se na nacionalnoj razini donosile politike za mlade u posljednjih 20 godina i kako je izgledao proces izrade prvog Nacionalnog programa za mlade. Na radionici se pridružila i zamjenica župana Jasna Petek koja je ukazala na važnost uključenja što većeg broja mladih u procese koji će dovesti do kvalitetnije izrade ove strategije za mlade. Radionicu su vodile Tajana Broz i Ivana Radanović. Ova radionica predstavlja jedan od  početaka  izrade programa te se pozivaju svi mladi i svi zainteresirani da se uključe u daljnju izradu.

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Krapinsko-zagorske županije.

 

Fotogalerija

Skip to content