Sastanak o lokalnoj i prekograničnoj prespektivi suradnje mladih

  • Naslovnica
  • Sastanak o lokalnoj i prekograničnoj prespektivi suradnje mladih
Sastanak o lokalnoj i prekograničnoj prespektivi suradnje mladih

Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave ugostila je u subotu 25. kolovoza partnere iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije te predstavnike općina Ptuj i Krško iz Slovenije da razviju ideje i iznađu mogućnosti suradnje na razvoju zajednice.

Cilj sastanka bio je stvoriti prostor za razgovor i kreativno oblikovanje prijedloga za buduću suradnju uključenih organizacija. Sam sastanak održan je inovativnim „open speace“ pristupom, pri čemu su sudionici sami predlagali teme o kojima žele raspravljati, te kasnije u radnim skupinama predložili potencijalne i nove oblike suradnje. Predložena je suradnja na problematici nezaposlenosti mladih, demokratskim procesima za mlade, te sudjelovanja u Youth in action programu Europske Unije.

Mlade krapinsko – zagorske županije predstavili su Vedran Bukvić iz Županijskog savjeta mladih, Ivana Malarić iz Udruge SKA i Nikola Grđan iz LEO Kluba Zagorje. Zajedničko stajalište triju predstavnika je kako Grad Leoglava i organizacije koje tamo djeluju mogu poslužiti kao izuzetan primjer dobre prakse koja, ukoliko bi bila prenešena u našu sredinu, može značajno unaprijediti život mladih u zajednici.

Skip to content