SAVJET MLADIH KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE JE PRIMJER DOBRE PRAKSE ZA ČITAVU HRVATSKU!

  • Naslovnica
  • SAVJET MLADIH KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE JE PRIMJER DOBRE PRAKSE ZA ČITAVU HRVATSKU!
SAVJET MLADIH KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE JE PRIMJER DOBRE PRAKSE ZA ČITAVU HRVATSKU!

Središnji državni ured za demografiju i mlade je u utorak, 28. studenoga 2023. godine, održao dodjelu priznanja za primjer dobre prakse rada županijskih i gradskih savjeta mladih u 2023. godini.

Priznanje za primjer dobre prakse rada županijskoj savjeta mladih u 2023. godini dodijeljeno je Savjetu mladih Krapinsko-zagorske županije te su ga preuzele članice Savjeta Ana Đurkan i Marija Gerbert. Dodjeli je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek, koja je na odličnom radu čestitala sadašnjem i svim dosadašnjim sazivima županijskog savjeta mladih. „Naš savjet mladih već niz godina ima snažnu ulogu u osmišljavanju i provođenju naših politika za mlade, ali je i odličan suradnik u aktivnostima koji su vezani i uz druga područja te izrazito odgovoran. Na radu u savjetu zahvaljujem svim njegovim članicama i članovima te mogu reći da bih željela da tako aktivan savjet mladih imaju sve županije i sve jedinice lokalne samouprave.“ – poručila je zamjenica župana Petek te kao primjer odličnog projekta mladih istaknula Participativni proračun Krapinsko-zagorske županije za mlade.

Priznanje za primjer dobre prakse rada gradskih savjeta mladih pripala je Savjetu mladih Grada Beli Manastir. Na svečanosti su uručene i nagrade za najbolju fotografiju Hrvatska očima mladih u 2023. godini. Prvu nagradu za najbolju fotografiju dobio je Marko Nimac, dok je prva nagrada za najbolji videozapis pripala Niki Baić. Na samom kraju svečanosti održana je i prigodna prezentacija učenika Srednje škole Topusko.

Priznanja i nagrade je dobitnicima uručila državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić.

Dodjela je održana u prostorima Tehničkog muzeja Nikole Tesla.

Tekst je preuzet sa službene stranice Krapinsko-zagorske županije.

 

Skip to content