Savjet mladih na Sajmu udruga u Pregradi

  • Naslovnica
  • Savjet mladih na Sajmu udruga u Pregradi
Savjet mladih na Sajmu udruga u Pregradi

Predstavnici Savjeta su u subotu, 30. svibnja 2015., u Pregradi sudjelovali na 10. Sajmu udruga Krapinsko-zagorske županije

Mreža udruga Zagor, svake godine, sada već tradicionalno 10. godinu za redom organizira Sajam udruga Krapinsko- zagorske županije. Sajam se svake godine održava u drugom gradu/općini, a domaćin mu je jedna od udruga članica Zagora. Ovogodišnji domaćin bila je udruga koja aktivno i kvalitetno godinama djeluje na području grada Pregrade, Pregrada.info, koja je ugostila sudionike/ce na Trgu Gospe Kunagorske, na prostoru ispred Muzeja/Knjižnice Grada Pregrade.

Na ovogodišnjem Sajmu sudjelovalo je 39 udruga s područja Županije koje su predstavile svoj program rada, ali i detalje projekata kojima se bave. Uz neformalno druženje, održan je i prigodan program koi je udruge uključjio u glazbeni i kulturno-scenski nastup. Na Sajmu su svoj rad predstavila i savjetodavna tijela mladih na razini Županije i nekoliko općina i gradova:  Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije, u suradnji sa Savjetom mladih Gornje Stubice, Krapine, Pregrade, Radoboja i Zaboka.

Cilj Sajma udruga Krapinsko – zagorske županije je promocija rada aktivnih udruga koje djeluju u na području Županijei te međusobno upoznavanje udruga radi buduće suradnje na projektima. Sajam udruga namijenjen je svim udrugama i njihovim članovima, ali i onima koji se žele uključiti u rad udruga i doprinijeti razvoju civilnog društva u Krapinsko – zagorskoj županiji. ”Praksa dosada održanih Sajmova pokazala je da su mnoge udruge baš na Sajmu upoznale buduće partnerske organizacije te su se već do sada provodili mnogi zajednički projekti, stoga smo i mi kao predstavnici savjetodavnih  tijela u županiji htjeli uspostaviti kontakte s organizacijama civilnog društva kako bismo na temeljima kvalitetne suradnje radili zajedno na dobrobit mladih u županiji”, naglasila je predsjednica Županijskog savjeta mladih Veronika Kolman.

 

Fotogalerija

Skip to content