Sedma sjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije (III. saziv)

  • Naslovnica
  • Sedma sjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije (III. saziv)
Sedma sjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije (III. saziv)

Županijski savjet mladih je u petak, 17. lipnja 2016. godine, održao svoju sedmu sjednicu koju je posvetio mogućnostima volontiranja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Članica Savjeta i voditeljica projekta VolontirAjmo Nikolina Bertol je na samom početku sjednice iznijela osnovne informacije o volontiranju u našoj županiji i iskustvima u radu volonterskog centra VolontirAjmo. Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek ovom je prilikom poručila da Županija na različite načine pokušava istaknuti važnost volontera i posebno istaknula nedavni izbor najvolontera Krapinsko-zagorske županije „Izborom najvolontera smo ove godine odlučili još jednom zahvaliti svim našim volonterima, ali i na taj način još više promovirati razvoj volonterstva.“ U daljnjoj su raspravi uz članove Savjeta mladih sudjelovali i najvolonteri Krapinsko-zagorske županije Sandra Benčić i Zdenko Babić. Razmjena mišljenja rezultirala je prijedlozima o mogućnostima poticanja volontiranja koje će Savjet mladih u obliku preporuka predložiti nadležnim tijelima.

Članice i članovi Savjeta na ovoj su sjednici raspravljali i o načinima  ostvarivanja financijske potpore za projekte usmjerene na mlade iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2016. godinu u sklopu Poziva kojeg je objavilo Ministarstvo socijalne politike i mladih te o sudjelovanju svojih članova na Sajmu udruga KZŽ,  sastanku nacionalne koordinacije županijskih savjeta mladih i Youth Regional Networka.

 

Prilozi:
Preporuke

Skip to content