Seminar o izradi novog Nacionalnog programa za mlade

  • Naslovnica
  • Seminar o izradi novog Nacionalnog programa za mlade
Seminar o izradi novog Nacionalnog programa za mlade

U sklopu projekta “Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade” kojeg partnerski provode Mreža mladih Hrvatske (MMH) i Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj (ZICM) u Pirovcu je od 15. do 17.  srpnja 2017. održan trodnevni seminar pod nazivom “Ništa bez tebe: kako kvalitetno uključiti mlade u proces izrade novog Nacionalnog programa za mlade”.  Seminar je organiziran za mlade osobe od 15 do 30 godina starosti, a iz  Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su predstavnici Savjeta mladih KZŽ, Mreže udruga Zagor i Udruge mladih Feniks. 

Projekt “Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade” financiran je iz programa Erasmus + u sklopu Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika. Sudionici seminara  raspravljali su o relevantnosti politika za mlade i o važnosti uključivanja mladih u procese njihova oblikovanja. Tom prilikom predstavljeni su rezultati online savjetovanja o nacionalnom programu za mlade koje je provedeno početkom 2017. godine radi kvalitetnije pripreme za donošenje novog nacionalnog programa.  Sudionicima su predstavljeni novi trendovi u komunikaciji s mladima, nove metode istraživanja potreba i potencijala, te su tijekom radionice obrađene teme različitih komunikacijskih strategija s donositeljima odluka o kojima će sudionici seminara potom imati prilike raditi u svojim lokalnim sredinama.

Provedba aktualne nacionalne strategije za mlade završava s krajem ove godine, radi čega je potrebno započeti strukturirani dijalog o sadržaju novog dokumenta između svih ključnih dionika i zainteresiranih aktera. Navedeni seminar održan je radi postavljanja kvalitetnijih temelja za novi nacionalni program za mlade za period nakon 2017. godine koji bi omogućio poboljšanje životnih uvjeta mladih u Republici Hrvatskoj.

 

Fotogalerija

Skip to content