Treća sjednica Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije (II. saziv)

  • Naslovnica
  • Treća sjednica Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije (II. saziv)
Treća sjednica Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije (II. saziv)

U sklopu 3. sjednice Savjet mladih raspravljao je problematiku slabe izlaznosti mladih na izbore i općenito razinu participacije mladih u poličikom životu 

Uz nadolazede lokalne izbore, ponovno je aktualno pitanje koliki odaziv mladih možemo očekivati. Svi dosadašnji izbori pokazali su zabrinjavajude malu izlaznost mladih. Znači li to ujedno i nisku participaciju mladih u političkom životu opdenito. Možemo li biti zadovoljni sadašnjom razinom demokratskog obrazovanja ili je situaciju potrebno bitno promijeniti?

Mladi kao sudionici aktivnog političkog i društvenog života, unatoč osobnom angažmanu i ambiciji narijetko ostaju zakinuti, te ne nogu utjecati na donošenje odluka, društvena zbivanja i provođenje konkretnih projekata u svojoj sredini. Također, iako ima mnogo zainteresiranih za sudjelovanje u političkom životu, razina informiranosti mladih o značenju i ulozi samih izbora je relativno niska.

Zbog aktualnosti problematike Savjet mladih je u sklopu 3. sjednice organizirao raspravu na temu Sudjelovanje mladih u demokratskom procesu. Rezultat rasprave zaključci su podijeljeni prema potencijalnom nosiocima predloženih aktivnosti – vrtidki odgoj, osnovne i srednje škole.

Zaključci sjednice dostupni su u dokumentu u prilogu.

 

Prilozi:
Zaključak 3. sjednice Savjeta mladih
Zapisnik sa sjednice
Poziv na 3. sjednicu Savjeta mladih

Skip to content