U Varaždinu održan radni sastanak županijskih savjeta mladih

  • Naslovnica
  • U Varaždinu održan radni sastanak županijskih savjeta mladih
U Varaždinu održan radni sastanak županijskih savjeta mladih

Od petka do nedjelje, 18.- 20. kolovoza 2017. godine, predstavnici Savjeta mladih KZŽ Željka Cvrtila i Vedran Kašić sudjelovali su na radnom sastanku sa članovima savjeta mladih iz raznih dijelova Republike Hrvatske s ciljem povezivanja županijskih savjeta te razmjene pozitivnih iskustva i utvrđivanja problematike vezane uz mlade i pronalaženja mogućih rješenja. 

Radni sastanak održan je u organizaciji Savjeta mladih Grada Varaždina, Grada Varaždina te Turističke zajednice Grada Varaždina. S obzirom da je u tijeku donošenje trećeg po redu Regionalnog programa za mlade Krapinsko-zagorske županije, predstavnici Savjeta mladih KZŽ predstavili su koncept provođenja navedenog projekta, te iskustva u provođenju dosadašnjih Regionalnih programa za mlade u KZŽ.

Tijekom tri dana sudionici radnog sastanka razmijenili su svoja mišljenja o provođenju Zakona o savjetima mladih i o izradi nacionalne strategije za period nakon 2017. godina, koja bi trebala omogućiti poboljšanje životnih uvjeta mladih u Republici Hrvatskoj. Naime, provedba aktualne strategije za mlade završava s krajem ove godine, radi čega je potrebno započeti strukturirani dijalog o sadržaju novog dokumenta između svih ključnih dionika i zainteresiranih aktera.

 

Fotogalerija

Skip to content