USVOJEN PROGRAM RADA ZA 2018.

USVOJEN PROGRAM RADA ZA 2018.

Na 9. sjednici Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije, održane 27.6.2018., jednoglasno je usvojen program rada Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije za 2018. godinu.

Program rada Savjeta mladih počiva na 5 programskih točaka, a to su obrazovanje mladih, zapošljavanje mladih, aktivno sudjelovanje mladih u društvu, zdravlje mladih i mladi u europskom i globalnom okruženju.

Za svaku od tih programskih točaka, Savjet mladih Krapinsko-zagorske osmislio je i programske aktivnosti. Temeljni dokumenti kojima se Savjet mladih vodio u izradi svog programa bili su Regionalni program za mlade 3.0 (2017.-2020.) te Strategija razvoja civilnog društva gdje je savjet mladih nositelj pojedinih aktivnosti.

Savjet mladih već je održao neke aktivnosti poput diskusije s mladima povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, a neke od aktivnosti koje još predstoje ovom Savjet za 2018. su održavanje Koordinacije Savjeta mladih s područja Krapinsko-zagorske županije, edukacija članica i članova vijeća učenika te podizanje svijesti mladih vezano uz kulturu nenasilja među mladima i partnerskim vezama. Savjet će prigodno obilježiti i dane od posebnog značaja za mlade poput Međunarodnog dana mladih, Dan tolerancije, Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a i Međunarodni dan ljudskih prava.

„Ovaj saziv Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije broji ukupno 11 predstavnika mladih od čega čak 6 žena, što u postocima znači da više od polovice ovog saziva čine žene. To me čini iznimno ponosnim, pogotovo u vremenima kada vodimo rasprave o kvotama i participaciji žena i mladih žena u politici“ – istaknuo je predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije, Hrvoje Novak.

Nakon izlaganja programa, predsjednica Županijske skupštine zahvalila je predsjedniku Savjeta mladih na predstavljanju programa te pozvala sve članove i članice Županijske skupštine da u svojim lokalnim sredinama potaknu osnivanje Savjeta mladih ukoliko ih nemaj te naglasila kako je bitno da se u svim općinama i gradovima omogući raspisivanje natječaja za Savjete mladih kako bi mladi imali svoj glas kod predstavničkih tijela i sudjelovali u procesima donošenja odluka.

Skip to content