ZAVRŠIO PRVI CIKLUS RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA #ZEuZ

  • Naslovnica
  • ZAVRŠIO PRVI CIKLUS RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA #ZEuZ
ZAVRŠIO PRVI CIKLUS RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA #ZEuZ

Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije, Krapinsko-zagorska županija i Mreža udruga Zagor završili su prvi ciklus radionica u sklopu projekta „Za mlade u Zagorju – djelujem i mijenjam“. 

Radionice su se odvijale u 3 srednje škole i to u Pregradi, Konjščini i Oroslavju. U sklopu radionice mladima su predstavljeni ciljevi projekta #ZEuZ, način održavanja preostalih aktivnosti, te su se mladi, u prezentacijama Mreže udruga Zagor mogli upoznati s Erasmus+ programom, saznati što je to Dijalog EU-a s mladima, koje koristi im donosi Youthpass certifikat te čemu služi Salto-Youth stranica. Kroz pitanje politike i odnosa politike prema mladima, sudionike i sudionice je provela Tajana Broz, voditeljica LAG-a Zagorje-Sutla. Kroz njen interaktivni pristup toj tematici, sudionice i sudionici su promišljali o tome što je za njih politika, što sve politika u svom djelovanju obuhvaća i koji su načini participacije mladih u društvu.

Svim radionicama prisustvovala je i zamjenica župana, Jasna Petek koja je pozdravila mlade i njihov angažman u projektu, koji je prvi takav projekt jedne županije financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU. Također, pozvala je sve mlade „na veću praticipaciju u društvu, da budu kritični prema vlasti i da uvijek propitkuju odluke, jer mladi nisu budućnost nego sadašnjost.“ – naglasila je zamjenica župana, Jasna Petek te dodala kako je županija uvijek otvorena prema svima posebice prema mladima.

Osim projektnih aktivnosti koje očekuje sudionike i sudionice, koje je prisutnima predstavio predsjednik Savjeta mladih, Hrvoje Novak, mladi su imali prilike upoznati se s radom Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije te raspravljati o položaju mladih. Na kraju svih radionica održana je evaluacija, a o radionicama govore Lea (Srednja škola Pregrada) i Kornelija (Srednja škola Konjščina).

Lea: „Na radionici je bilo super. Naučili smo puno stvari o politici i o odnosima politike i nas mladih. Jedno predivno iskustvo.“

Kornelija: „Ovo mi je bilo jedno zabavno i edukativno iskustvo i nadam se da će biti još takvih radionica.“

Skip to content